Fisioteràpia, osteopatia i rehabilitació

· Fisioteràpia, osteopatia i rehabilitació ·


 

OSTEOPATÍA

L’osteopatia considera l’organisme com un tot i no com un conjunt independent d’estructures. Les disfuncions i els símptomes són conseqüència de la pèrdua d’equilibri i de l’impediment de la nostra capacitat intrínseca d’auto regeneració, defensa i compensació (homeòstasi).
A través del diagnòstic osteopàtic i de diferents i molt diverses tècniques manuals i no invasives aconsegueix preservar i recuperar les funcions orgàniques tant locomotores com viscerals.
Està indicada en problemes de l’aparell musculoesquelètic i també viscerals, incloent-hi trastorns digestius, genitourinaris, respiratoris, neurològics, ginecològics, endocrins, entre altres, així com en els trastorns digestius, cranials i de desenvolupament psicomotor dels nadons.  

OSTEOPATIA ENERGÈTICA (Mètode Poyet-Pialoux)

Una forma d'osteopatia subtil que treballa amb maniobres suaus -com faria una papallona que es posa damunt d'una fulla- i dirigides per la intencionalitat. Obté informació diagnòstica a través del crani (somatotopies cranials) per tal de reconèixer les restriccions del flux d'energia (o moviment respiratori primari) a través del cos. Actua tant a nivell ossi i muscular com a nivell visceral, amb la finalitat de restaurar el flux energètic natural a través de totes i cadascuna de les estructures corporals.


FISIOTERÀPIA / REHABILITACIÓ FUNCIONAL

El tractament de fisioteràpia abasta diverses tècniques i procediments no farmacològics amb l’objectiu general de facilitar el desenvolupament i funcionament adient de les funcions corporals, sempre observant l’organisme en la seva globalitat.
És útil per eliminar o pal·liar el dolor agut o crònic, rehabilitar i recuperar la funcionalitat després d’una lesió, un accident o una intervenció i també per mantenir la mobilitat en els malalts crònics, entre altres aplicacions.

  


   

TERÀPIA-MASSATGE TNDR

El massatge TNDR és una tècnica naturista que estimula i regenera els teixits bloquejats per tal de permetre la sanació.
Una tècnica que resulta molt efectiva i que aconsegueix la millora o la remissió total dels símptomes i la malaltia en el 80% dels casos. Indicat en problemes dolorosos, aguts i crònics de l'aparell locomotor com ara tendinitis, lesions esportives, fibromiàlgia, artritis i artrosi, reumatisme, recuperacions postquirúrgiques o seqüeles rere cirurgies, però també en patologies internes (sinusitis, problemes reproductius, gastritis, constipació, migranyes, problemes cardíacs...) i trastorns psicològics com ara l'ansietat, les fòbies o la depressió.
S'explora i es treballa amb les mans, sense fàrmacs. La persona pot observar la millora sovint de manera immediata i pot reconèixer a través de la sensació diferenciada on es troben les línies d’alteració als seus teixits.


MASSATGE ESPORTIU

Dirigit a esportistes professionals o amateurs, permet millorar el rendiment esportiu i facilita la recuperació després de l'activitat física. Millora la nutrició i l’eliminació de toxines, tot facilitant la circulació sanguínia i limfàtica; elimina espasmes i millora l'elasticitat; ajuda a reparar els teixits malmesos i elimina adherències a lesions antigues; accelera la recuperació de la fatiga muscular rere l'exercici; allibera endorfines i disminueix el dolor i la recuperació després d'un esforç físic. És a més a més una eina de primer ordre en la prevenció de lesions.

  


    

MASSATGE DESCONTRACTURANT

Un massatge més enèrgic i profund que el massatge relaxant que se centra a relaxar la musculatura i dissoldre les contractures musculars produïdes per l’estrès, les postures inadients, la manca de descans, els moviments laborals repetitius o altes.